rehabilitáció

Ha a szokásostól eltérően új módon szeretnéd látni a gyógyulásodat – Csendo.hu

Az élet egy játék, rá kell ébrednünk arra, hogy mi játsszuk. Ez csak akkor történik meg, ha abbahagyjuk valóságosnak hinni a gondolatainkat! Ha meglátjuk, hogy nem azok vagyunk, akinek hisszük magunkat, megjelenik a valóság és egy itteni világban egy új élet. Megéri ebbe a kalandba belevágni.

A nemi szervek betegsége mindenképpen a nemiséghez való érzelmi viszonyulásaid eredménye. Egyfajta szimbólumként hívja fel a figyelmet, hogy hogyan gondolkodik az illető a nőről és a férfiről. A nemiség megélésének tagadása minden ilyen betegség táptalaja. Ha nőként a nőt utasítjuk el, akkor saját magunkban tagadjuk a nőt. Ha a férfit utasítjuk el magunkban, akkor lezárjuk a nőt a férfi előtt. Azaz, a méhnyakrák kialakulása felmenti az embert az alól, hogy a férfivel együtt éljen. Ez akkor is így van, ha elsőre durvának, és idegennek hangzik a gondolat.

A mai társadalmakban sokat foglalkoznak azzal, hogy mi az oka annak, hogy a nők elférfiasodtak, és férfiak női szerepeket öltenek magukra. A válasz, csupán egy generációs folyamat, a nemiséghez való tudattalan viszonyulás, egy szimbolikus „életjáték”.

Figyeld meg magadban, milyen gondolatokat párosítasz a nőhöz és a férfihez, mi a véleményed a nőről és a férfiról. Ebből semmi nem igaz.

Előadásaimon, akár személyre szabottan is tudok segíteni annak, aki igényli. Segítségedre lehet még a „Vedd észre” a legmélyebb önismeret című könyvem. Amit itt leírtam, az az elmúlt 20 év tapasztalata. Több 10 ezer ember él másképpen ugyanebben a társadalomban problémái és betegségei nélkül. Egy biztos, és a legfontosabb: a harag, a panasz, a keserűség, az ítélkezés helyett egy új élet nyílik meg előtted. De egyedül csak Te tudod megteremteni magadnak a kifogások gyártása helyett. Vágj bele egy igazi életjáték kalandba! Megéri.

Jó egészséget és boldog új életet kívánok Neked szeretettel: Csattos Ilona, előadó –www.csendo.hu

Méhnyakrákos nők rehabilitációja

Mályvavirág Alapítvány

A mályvavirág Alapítvány a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért jött létre 2013 májusában, azzal a céllal, hogy legyen egy olyan szervezet Magyarországon, ami a megelőzés mellett a méhnyakrákkal fertőzött nők rehabilitációjában nyújt segítséget.

Céljaik közt szerepel a méhnyakrákos megbetegedések – a szűrés és a védőoltás általi – csökkentése mellett a betegség okozta halálozások csökkentése.

A megelőzés mellett a rehabilitációban is segítséget nyújt az alapítvány, ami többek közt a méhnyakrákos nők életminőségének javulását és munkaerőpiaci integrációját is célul tűzte ki.

Az alapítvány létrehozásának ötletét Tóth Icó története hívta elő, aki 2011-be megfertőződött HPV-vel. A betegsége alapján született a „Minden anyuka meggyógyul” című könyv, és a Libellus, ami egy segédlet az ebben a betegségben szenvedőknek.

Miután megírta a könyvet, Icó szeretett volna önkéntesként csatlakozni egy méhnyakrák megelőzési programhoz, ám egyetlen ilyet sem talált.

Igazán megdöbbentem. Mennyi édesanya, leendő édesanya hal meg ebben az országban, mennyi nő betegszik meg egy olyan rákban, amiről egyfelől semmit sem tudunk, másfelől, egy olyan betegségről van szó, ami megelőzhető! Nem szabadna egy nőnek sem ma Magyarországon megbetegednie, főleg meghalnia ebben a betegségben!” – írja Icó az alapítvány honlapján.