A betegségek lelki eredete

Minden betegség lelki eredetű. A betegség egy jelzés, hogy megszűnt bennünk a harmónia, elnyomunk valamit magunkban, vagy olyan lelki sérüléseket szereztünk, amik annyira intenzíven meghatároznak minket, hogy testi tünetek formájában is jelentkeznek.

Ezt a lelki diszharmóniát mindannyian érezzük még a fizikai tünetek megjelenése előtt, de sokszor nem fordítunk rá kellő figyelmet.

Fontos, hogy amikor egy lelki eredetű probléma testi tünetként jelentkezik, nem elegendő, ha csak a tüneteket kezeljük, fontos a betegség kialakulásának lelki okait feltárni, megérteni, megoldani.

Ha ez sikerül, akkor beindul egy természetes gyógyulási folyamat. A lélek sebeit is gyógyítanunk kell. Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani azt.

 

A méhnyakrák lelki eredete

Az anyaméh a nőiség szimbóluma, és a kreativitás központja. A méhnyak a méhhez hasonlóan a nőiességet képviseli, az anyaságot, az otthont jelképezi.

A nőgyógyászati daganatok a nőiség – sokszor tudatalatti – megtagadásával, a szexuális problémákkal, párkapcsolattal, gyermekvállalással kapcsolatos zavarokat jelzik. Ha súlyos konfliktus terheli a családi kapcsolatokat, ha félelmek gyötrik az embert saját nemiségük megélésével, családalapítással vagy a családi kapcsolatok fenntartásával kapcsolatban, az mind-mind megoldásra váró probléma, amit idejében felismerve, elfogadva és megoldva elkerülhető a testi tünetek megjelenése. A méhnyakrák – legkevésbé sem tudatosan – megoldás is lehet arra, hogy a szexuálisan frusztrált nő távol tarthassa magától partnerét.

 

A betegség érzelmi oldala

A betegség nem egy rajtad kívülálló veszedelem, amitől félni és tartani kell, hanem igenis a Te legjobb barátod. A megjelenése felébreszt az álmodból. Ha pedig ébren vagy, megelőzheted, hogy jöjjön és tönkretegyen.

A betegségnek nem üzenete, hanem célja van az életedben. Az a célja, hogy segítsen neked abban, hogy észrevedd, hogy valamit másképpen kell látnod, hogy a szokás szerinti érzelmi reakcióidat fel kell fedezned.

Van egy régi mondás: minden rosszban van valami jó. Az biztos, hogy amikor beteg vagy az rossz, de az igazi gyógyulás csupa jó haszonnal történik meg. Felismerheted ugyanis általa, hogy milyen tudattalan félelmeid irányítják gondolatvilágodat, cselekedeteidet, aminek nemcsak a külvilágban megjelenő problémáid a következményei, hanem a betegséged is.

Kell, hogy valami által magadra vond a figyelmedet. Kell, hogy végre tudj magadról is. Ne csak élj egy életet, hanem tudd, hogy Te éled az életed. Mi lehet az, ami leginkább felhívja magadra figyelmedet? A betegség. Persze sajnos leginkább ekkor sem magaddal törődsz, hanem a betegségeden dühöngsz, vagy keseregsz, meg akarsz tőle szabadulni, és közben nem tudsz róla, hogy éppen ez akadályozza a gyógyulásodat. Kell tehát valami, ami eszedbe juttatja azt, hogy az élet sokkal szebb és értékesebb, mint amilyennek tapasztalod. Így indulsz el felfedezőútra önmagaddal kapcsolatban.

Akik eljutnak idáig, azt leginkább egy ok feltáró folyamat előzi meg. A problémákhoz, betegségekhez, így a méhnyakrákhoz fűződő bárminemű ok, melyet feltárnak, és okként kezelnek, az is mind csak következmény. Az okok jóval mélyebben rejlenek és azokat már nem is okoknak nevezhetők, mert egyenesen az ember személyiségéből fakadnak.

Az ember minden pillanatban tudattalanul reagál a szokásos érzelmeivel, így alakul ki magáról a véleménye, egészen pici korától fogva. Ezek a szokásos érzelmi reakciók hozzák létre a betegségeket éppen úgy, mint kudarcokat, csalódásokat, kapcsolati problémákat, stb.

Ahogyan a betegségedről gondolkozunk és vélekedünk, amilyen érzelmekkel a fájdalomra reagálunk, ugyanazzal az érzelemmel reagálunk más problémáinkra is, és ugyanezek az érzelmek keltették életre a betegséget is. Ezért hihetetlenül egyszerű felfedezni annak érzelmi okát.

Figyeld meg tehát magad, hogy hogyan érzel a betegségeddel kapcsolatban. Ez egy generációs információ, válasz a kérdésre, hogy milyen érzelem a probléma és betegség oka.